Senin, 06 April 2020

Dapur ALC : Resepi @DapurALC

#StayAthome #tinggaldirumah #waspadaCOVID19 perkecil penyebaran COVID19 dengan tinggal di rumah. 
Tetap jaga gizi ditengah wabah COVID19 #jagakesehatandirisendiri #jagakebersihandirisendiri #cucitanganpakaisabun 
Jumpa lagi di Dapur ALC bersama Tim KBU ALC Resepi Yanti ALC dan Tim ALC, dengan berbagai pemakan berupe lauk pauk, dan buah2an serta minuman. Tengoklah videonya biar jelas, ade gulai ayam masak lemak, goreng telur ayam pakai lade merah, goreng ikan tongkol , goreng ikan asin sepat, goreng terung dll digoreng pakai lade merah, betul-betul membuat lapo, ditambah sayo toge warna warni. 
Selain itu ade juge buah2an seperti pisang barangan, pisang goreng, untuk ulam ade buah nenas, betik, ohya satu lagi tertinggal salak tinggal sebijik hehehe (untuk yang begini, kalau aku sekarang semue pakai jus😆😆, kalau dulu jangan disebut solosai hehehe). Berikut videonya, terimakasih telah singgah dan menonton. 
Video dan Proses Edit Resepi KBU Dapur ALC dibuat oleh:
Hj. Asmida Raja Muda Depang 
Resepi KBU Dapur ALC oleh :
Yanti ALC dan Tim ALC 
Penerbit: ALC PUBLISHING, 06042020:Pekanbaru 

Berikut gambar Resepi KBU Dapur ALC yang sebijik sebijik. 👇
Gulai ayam masak lemak 

Sayur tumis toge 

Goreng telur ayam lade merah 

Goreng ikan tongkol atau ikan selar ye😁(nanti tanye lagi dengan yang masak hehehe), goreng  ikan sepat, goreng terung  campur aduk dll

Goreng pisang 

Betik

Nenas 

Pisang barangan dan salak 

Susu dan madu 
Alhamdulillah lengkap 
Fhoto oleh: HjAsmidaRajaMudaDepang 



Tidak ada komentar:

Posting Komentar